Dirigent / Zangdocent

Anna studeerde aan het conservatorium in Rotterdam en behaalde haar Bachelor en Master aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten met als hoofdvak klassieke zang en als bijvakken koordirectie, educatie en muziektheater. Tijdens haar studie heeft zij drie maanden in Londen gestudeerd aan de Guildhall School of music and Drama en na haar studie is zij een jaar lang vast lid geweest van Opera Studio Nederland. Als zangeres treedt Anna regelmatig op als soliste bij diverse gelegenheden en in samenwerking met ensembles en koren. Zij zingt in professionele projectkoren, en is als freelancer verbonden aan het koor van de Nationale Opera. Daarnaast heeft zij een eigen zanglespraktijk, is zij dirigente van Vocaal Ensemble Korenbloem te Alphen aan den Rijn en van vrouwenkoor Semper Cantantes in Rotterdam, en in de zomermaanden werkt zij als workshopleider bij Buitenkunst en Charme.

“Zang is voor mij een uitingsvorm en een kunstvorm. Het is de meest persoonlijke uitingsvorm die er is omdat er zo veel lijf bij betrokken is. Alles in het lichaam resoneert mee met de stem. Wat er aan emoties of beleving in het lichaam zit kun je vrij direct uiten via je stem. Er zijn geen middelen van buitenaf bij betrokken. Om je puur en alleen via klank te uiten zijn geen vaardigheden nodig. Zang is ook een kunstzinnige uitingsvorm waar wel veel vaardigheid bij komt kijken. Die vaardigheden dienen om alle extremen en nuances die van binnen gevoeld worden of door de muziek gevraagd worden te begrijpen, en op een gezonde manier naar buiten te brengen. Opera spreekt mij erg aan omdat dit de meest veelzijdige klassieke zangvorm is. Inleving en expressie zijn bij deze vorm van belang. Naar aanleiding van de verdieping die ik heb gezocht in acteervormen tijdens mijn studie ben ik mij verder gaan verdiepen in eigenheid en oprechtheid van expressie. Eerst om te gebruiken op het podium, later ook om me bewuster te zijn van mijzelf in het dagelijks leven. Ik ben boeken gaan lezen over esoterie en bewustwording. Dit was nodig om opnieuw en bewust de weg naar binnen te vinden om zo als mens en als zangeres van binnenuit te kunnen creëren en mijzelf te kunnen geven naar buiten toe. Ik voel me geroepen om mijn ervaringen te delen als docent, dirigent en workshopleider.”

Voor interesse in zangles en stemvorming kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier op deze website.

Vocaal Ensemble Korenbloem contact: vocaalensemblekorenbloem@gmail.com  t.a.v. Caroline Egbers of kijk op facebook: https://www.facebook.com/pages/Vocaal-Ensemble-Korenbloem/322029131264186?fref=ts

Semper Cantantes: Sabine de Muinck Keizer: sabine@zomerlust.eu

Buitenkunst: http://www.buitenkunst.nl/

Charme: http://www.charme.nl/